I dagsläget bedrivs kursen Digitalt Online!

Introduktionsutbildning för privat övningskörning på distans via Zoom

Normalt är det inte möjligt att hålla denna utbildning på distans men nu har Transportstyrelsen beslutat om ett tillfälligt undantag:
Transportstyrelsen inför tillfälliga regler för introduktionsutbildning som gäller mellan den 21 januari och den 1 april.

Vi kommer under denna period hålla dessa utbildningar som fjärrundervisning digitalt via ZOOM. Passa på att gå kursen oavsett vart i landet du befinner dig. Vi kommer försöka att även hålla kurser på plats i mån av plats. Kursens varaktighet beräknas till 3,5 timmar inkl. ID-kontroll, kontroll av ljud & bild samt raster/bensträckare. (Själva utbildningen är minst 180min).
- Utbildningen hålls på svenska så du måste förstå och tala svenska.

 

Föranmälan krävs. Glöm inte att anmäla alla som skall gå kursen!

Varje person som är anmäld till kursen ska ha:

  • Stabil internetuppkoppling
  • Avskild miljö för att sitta ostört
  • Dator eller surfplatta med webbkamera, mikrofon och ZOOM installerat och gärna med någon form av headset tillkopplat.  (Mobiltelefon med kamera och mikrofon går att använda men bilden blir då väldigt liten från de bilder som kommer visas). Datorn/Surfplatta/mobiltelefon skall vara påslagen under hela utbildningen, detta för att läraren skall kunna säkerställa att ni deltar under hela utbildningen.
  • Legitimation som går att fotografera
  • Handledare & elever skall visa giltig ID-handling.

 

BOKA/ANMÄL & BETALA

Boka din plats och betala på en gång genom Swish eller Bankgiro (lämna samtligas personnummer som meddelande).

Pris: 600:-/deltagare.

För att genomförd utbildning ska kunna rapporteras in till Transportstyrelsen, att man deltagit, krävs det att kursen är betalad till trafikskolan! Utbildningen rapporterar vi ett digitalt intyg till Transportstyrelsen att kursen är genomförd.

INFORMATION SKICKAD FÖRE KURS

Ni kommer få mer information och även länk till en film som beskriver hur allt fungerar några dagar innan kurstillfället. Det bästa är om alla deltagare har möjlighet att logga in via en varsin enhet.

Vi kommer finnas på plats 30min innan kursstart så logga gärna in i god tid så hinner vi kontrollera legitimation och köra en genomgång hur det kommer fungera innan själva utbildningen startar.
(Kravet på utbildningen är att den är minst 180min utbildning så kommer vi igång senare än utsatt tid så kommer avslutningen bli lite senare)

(med reservation för ev. ändringar)

Avbokning
Om du avbokar dig senast 2 dagar före kurstillfället får du tillbaka pengarna. Om du avbokar senare innan kurstillfället debiteras du full avgift eftersom det hindrat andra att boka platsen. Om du uteblir från kursen så debiteras du full avgift. Vid sjukdom sker ingen debitering mot uppvisande av sjukintyg.

 

ANSÖKNINGAR ONLINE

Ansökan om Körkortstillstånd och godkännande som handledare vid privat övningskörning ska skickas in till myndigheten. Enklast och snabbast görs ansökningar för körkortstillstånd och handledarskap via internet hos Transportstyrelsen. Där kan du om så önskas även beställa blanketter med dina personliga uppgifter, men räkna då med betydligt längre ansökningstid.

PGA covid-19 genomförs inte syntestet (skall endast göras vid ansökan av Körkortstillstånd) på trafikskolan utan hänvisas till närmaste Optiker (krävs inte att detta är gjort före kurs).

Det är inte över än!  Håll i, håll ut och håll avstånd när du besöker oss.