Aktuellt

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) gäller följande hos oss på trafikskolan:

Vi på Mora Trafikskola följer händelseutvecklingen av Coronaviruset som orsakar Covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och genomför åtgärder för att begränsa smittspridning. Dessa riktlinjer träder i kraft Fredagen den 20 mars 2020.

TEORILEKTIONER

Teorilektioner bokas via mejl, då vi har minskat ner antalet deltagare. Elever uppmanas att lägga fokus på teorin via Körkortsboken.se   Vi håller på att planera eventuellt distanskurser men detta är inte klart i dagsläget.

KÖRLEKTIONER

Vi tar ansvar för att begränsa smittspridning, de åtgärder vi genomför är:

  • Vi tar inte i hand. Att säga Hej fungerar lika bra ?
  • Innan och efter körlektion ber vi dig tvätta händerna. Detsamma gäller innan fika i samband med kurs.
  • Vi kommer inte utföra några alkotester i samband med körlektion.
  • Upplever du symptom ber vi dig att avboka din lektion eller kurs så snart som möjligt.
  • Vid lektion som avbokas efter 13.00 vardagen före bokad tid på grund av dessa symptom, debiteras halva lektionskostnaden (istället för hela kostnaden). I övrigt är våra avbokningsregler som tidigare. Vi ber er respektera att inte komma till lektionen om ni uppvisar symptom.
  • Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du kommer till trafikskolan.
  • OM man varit utomlands, avstå att boka in en körlektion eller kurs under 14 dagar i syfte att minimera risk för smittspridning.
  • Skulle personalen på trafikskolan uppleva att du som elev uppvisar symtom under lektion, risketta, halkbana och handledarkurs har personalen rätt att avbryta.

Symptom: Feber, hosta, halsont/snuva, allmän sjukdomskänsla

Lärarna kommer att rengöra ratt, växelspak, handtag och övrig utrustning mellan varje körlektion.

  • Ska du utföra prov på Trafikverket och upplever symtom sker avbokning via deras kundtjänst på telefon direkt till dem. Ingen avgift kommer då tas ut, även om det är nära inpå provtiden.

RISKUTBILDNING 1 och RISKUTBILDNING 2 och HANDLEDARUTBILDNING

 

Riskettan (risk 1)

Hålls som planerat men elever som uppvisar symptom får ej deltaga. Vänligen respektera dessa riktlinjer för att vi ska kunna arbeta aktivt med att begränsa smittspridning. Avbokning som sker efter 13.00 dagen innan med anledning av detta debiteras med halva kursavgiften.

Halkbanan (risk 2)

Under  rådande pandemi får eleverna själva ta sig till halkbanan, mer info om detta när man bokar detta hos oss.

KONTORETS ÖPPETTIDER

Kontoret håller stängt tillsvidare men vi hjälper till via telefon, SMS, mejl, Facebook eller genom vår Hemsida. Tänk på att även dessa vägar går att använda för att komma i kontakt med oss utan att besöka våra lokaler.

Många besöker våra lokaler och vi gör allt vi kan för att undvika spridning, vi vill att ni försöker undvika onödig kontakt på trafikskolan i dagsläget!

Vi återkommer fortlöpande med information och genomför de åtgärder som vi anser är nödvändiga för att begränsa smittspridning.

CORONA ska inte få hindra dig att ta ditt efterlängtade körkort!

Välkommen att kontakta oss via telefon, mejl, Facebook eller vår Hemsida vid eventuella frågor!

Ni kan läsa mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

hug