Automat körkort

VARFÖR VÄLJA ETT AUTOMATVÄXLAT KÖRKORT?

Ett automatkörkort är ett körkort med villkor automat, manuellt växlade bilar får man alltså inte köra.

Men de flesta bilar som tillverkas idag är automatväxlade. Elbilar, elhybrider är alla uteslutande automatväxlade. Även nytillverkade manuella bensin och dieselbilar börjar bli ett minne blott, de envisa kan lyckas beställa en manuell bil, hur länge kan man göra de tro? Utvecklingen går snabbt och när de gäller teknik har det alltid gått snabbare än vad man trott.

 

VARFÖR HAR DET BLIVIT SÅ?

Efterfrågan på automatbilar har ökat och minskat på den manuella sidan.

All ny teknik bygger på automatväxlade bilar.

Automatväxlade bilar har i regel mer och bättre säkerhetssystem.

 

FÖRDELAR MED AUTOMATKÖRKORT

Billigare eftersom du tidigare kan lägga fokus på taktik, planering, regeltolkning med mera i stads och landsvägsmiljön. Du är inte upptagen med dragläge, växling och oron att rulla där det lutar.

 

NUTIDEN OCH FRAMTIDENS BILAR ÄR AUTOMATVÄXLADE

Det finns gott om automatväxlade bilar på andra och tredjehandsmarknaden. Idag är det ingen begränsning att ha ett automatkörkort som de kanske var förr. De flesta arbetsplatser har automatväxlade bilar eller är där i tankarna.

Fundera på om det är värt de där extra tusenlapparna och tiden de tar att lära sig manuellt växlad bil (speciellt om man har svårt med växlingen), hur mycket nytta har du av det framöver egentligen?

 

ENKELT ATT HÄVA VILLKORET

Känner du sedan i efterhand att du är begränsad kan du alltid ta manuellt körkort senare. Träna lite växling, antingen på trafikskola, hemma, eller blandat, och gör ett nytt körprov. Du behöver alltså inte göra teoriprovet eller riskutbildningar på nytt.

 

SNABBT - ENKELT - BILLIGT

TA DITT AUTOMATVÄXLADE KÖRKORT HOS OSS