Intensivkurs

Körkort på 1½ vecka (uppdelad)

För att göra 1½ veckas intensivkurs och nå målet att klara körkortet, förutsätter vi att ni är en bit på väg, när ni kommer till oss.

Det vill säga att ni har påbörjat teoritesterna från er hemdator, att ni har börjat och något så när behärskar körövningarna 1-5 i studiehäftet (finns i studiematerialet som vi skickar till er mot postförskott, om ni inte redan har detta när ni skriver in er hos oss). Att ni har gjort klart Riskettan och Halkbanan (riskutbildning 1 och 2) före kursstarten hos oss.

Ni är antingen här i 1 vecka och då bokar vi in 2-4 lektioner/dag, däremellan pluggar man på teorin. Efter veckans utbildning hos oss åker man hem och gör teoriprovet i närheten av sin hemort och återvänder sedan sista halva veckan till Mora ca. 2-3 veckor senare (ni har då någon/några körlektioner före körprovet). 

Ett annat alternativ är att man gör klart teoriprovet före kursstarten hos oss, då kan vi koncentrera oss på den praktiska delen (körningen) och göra utbildningen på 1,5 vecka utan uppehåll.

Körkort på 2 veckor (uppdelad)

För att göra 2 veckors intensivkurs och nå målet att klara körkortet, förutsätter vi att ni är en bit på väg, när ni kommer till oss.

Det vill säga att ni har påbörjat teoritesterna från er hemdator, att ni har börjat och något så när behärskar körövningarna 1-5 i studiehäftet (finns i studiematerialet som vi skickar till er mot postförskott, om ni inte redan har detta när ni skriver in er hos oss). Att ni gjort klart Riskettan och Halkbanan före kursstarten hos oss.

Ni är antingen här i 1 vecka och då bokar vi in 2-4 lektioner/dag, däremellan pluggar man på teorin. Efter veckans utbildning hos oss, åker man hem och gör teoriprovet i närheten av sin hemort och återvänder sedan andra veckan till Mora ca. 2-3 veckor senare (ni har då någon/några körlektioner före körprovet).

Ett annat alternativ är att man gör klart teoriprovet före kursstarten hos oss, då kan vi koncentrera oss på den praktiska delen (körningen) och göra utbildningen på 2 veckor utan uppehåll.

Körkort på 2½ vecka (uppdelad, mest populära kurs)

Målet för denna kurs är att du ska kunna åka hem med körkort efter 2½ veckas utbildning. Kom till oss, kör och läs teori under 2 veckor. Vi bokar in 2–4 lektioner/dag samt riskutbildning 1 och Halkbana.

Teoriprovet bokas på 3:e vecka (beroende på Trafikverkets tillgängliga provtider), man åker hem och gör denna i närheten av sin hemort.

Sista halva veckan av utbildningen (ca. 2-3 veckor återvänder man till Mora), kommer man tillbaka någon/några dagar före beroende på om/hur många körlektioner man bör ta före körprovet.

soffdel

Bor ni i Mora eller befinner er i närheten

Ni som bor i Mora eller befinner er i närheten och önskar gå en intensivkurs hos oss.

Då kan ni boka in utbildningen mer utspridd, det vill säga att man bokar in ca. 2 -3 dubbel-körlektioner i veckan fram till körprovet (antalet körlektioner är individuellt, detta justeras eftersom när trafikläraren ser vilken körnivå man är på och anspassar utifrån detta).

Men om ni vill boka in något av de andra alternativen som står på denna sida, går det också.

Fördelen med att boka in en intensivkurs är att man får allt inplanerat på en gång (körlektioner, riskettan, halkbanan, teori -och körprov, justeras därefter efter individ beroende på vilka förkunskaper ni har) vid bokningstillfället.

Intensivkurs blir mer och mer populärt även här på hemorten (Mora), många säger att det annars ofta kommer andra saker emellan som fördröjer körkortsutbildningen.

____________________________________________________________________________________________________________

Det ska helst vara minst 2-3 veckor emellan teoriprov och körprovet enligt Trafikverkets nya rekommendationer, detta för att man ska hinna få chansen att boka in och göra nytt teoriprov om man skulle "kugga" på första som var inbokat och då kunna behålla sin körprovstid som är bokad (man måste ha godkänd teori för att kunna fullfölja körprovet).

____________________________________________________________________________________________________________

Hur många lektioner du behöver beror på vilka förkunskaper du har.

Förkunskaper krävs ej på 2½ veckas utbildning, men är dock en fördel för att fixa intensivkursen under dessa veckor (om man då "lär" in rätt). Då bör man också påbörjat teoritesterna från sin hemdator och gjort körövning 1–5 i studiehäftet (finns i studiematerialet som vi skickar till er mot postförskott när ni skrivit in er hos oss).

Under dom första lektionerna gör vi en första uppskattning av hur många lektioner vi tror att du behöver för att klara uppkörningen. Under utbildningen har elev och lärare en dialog om hur det fungerar.

Boka

När du bestämt dig för att komma , ring eller mejla för att  boka (i god tid så du får plats). Vi har även möjlighet att hjälpa dig med boende, förbokas begränsat antal per vecka.